O nama

Mesto na kojem ćete odmoriti dušu, telo i um...

…omamljeni mirisom šume i spokojem same prirode koja Vas okružuje.
U malom, slatkom selu Malo Središte, na samom spoju čiste netaknute prirode, beskrajnog mora ravnice i najvišeg vrha Vojvodine – „Guduričkog vrha“ (641mnv), inspirisani prirodom i njenom beskrajnom lepotom, kao zaljubljenici u istu, kreirali smo „Casa Rustic“.

Ambijent koji vam „Casa Rustic“ nudi, dovoljan je da vas rehabilituje od gradske gužve, brzog života i stresa koji nas sve više ugrožava… Zvuci slavuja, lagani povetarac i pejzaž prelepe prirode tu su da vas podsete da je MIR zapravo neprocenjivo bogatstvo za kojim sve više čeznemo…

Naša ideja

Naša ideja bila je da napravimo jednu ušuškanu, zelenu oazu, sa puno prirodnog hlada, imanje okruženo jelkama i četinarima, namenjeno za odmor i opuštanje za sve ljubitelje mira i prirode, koji su spremni da izađu iz zone komfora, i da se vrate starom načinu življenja kada ništa nije bilo automatizovano.

Uz sve to, kako bismo napravili balans tu je doza luksuza, da se relaksirate kada se umorite od cepanja drva za saunu ili za kamin.

Kao što možete videti, sve je u rustičnom stilu, sačuvan je duh kuće, njena autentičnost odakle i sam naziv „Casa Rustic” – stara, rustična kuća.

Naša misija

Ideja je nastala kroz iskrenu emociju, ljubav i poštovanje prema ovom nestvarnom ambijentu planinskog  seoceta, ušuškanog u podnožju najvišeg vrha Vojvodine – Gudurički vrh ( 641 mv)… Još davne 2010, baš pored manastira, uz spokoj njegovih zvona i mira koji se pružao, uz nestvaran zvuk cvrkuta ptica, stvarala se i nesebična želja da se ta lepota podeli sa celim svetom, a ne samo sa ponekim prolaznicima… 9 godina kasnije to se i ostvarilo.

Na našu veliku radost, Casa Rustic, prva kuća za izdavanje na vršačkim planinama, otvorila je svoja vrata svim ljubiteljima prirode i mira, a kako su godine prolazile, naša vizija pretapala se i na ostala domaćinstva ovog planinskog sela, što je i bila naša želja od početka.

Pogledajte galeriju fotografija Brvnare Fića ovde.

Novi koraci

Danas 2024. godine, kada našoj prvobitnoj brvnari ustupa mesto nova „grandioznija” varijanta koju smo izgradili za naše goste, sa ponosom možemo reći da je Malo Središte, do sada skriveni dragulj Vojvodine, dobilo zasluženo mesto na mapi turističkih destinacija i sa punim srcem dočekujemo i ispraćamo goste, ponosni na istrajnost vizije koju smo gajili u sebi od prvog dana. Kada pratimo srce kao vodilju kroz život nema pogrešnog smera, zato je danas „Casa Rustic“ simbol za mir, spokoj i odmor za sva čula, jer se u samom ambijentu oba imanja oseti najiskrenija emocija utkana u kreiranje svakog detalja.

Sada su naša najveća inspiracija gosti, njihovi osmesi i podrška, i radost dece koja je najjači pokretač, jer znamo da se deca najiskrenije i najglasnije raduju… e to je hrana za dušu i znak da je sve dobro…